Грауз БГ - Контакти
Грауз БГ - Контакти
Грауз БГ - Контакти

GrouseBG
GrouseBG
Грауз БГ - Яребица
Грауз БГ - Фазан
Грауз БГ - Кеклик
Грауз БГ - Дива Пуйка
Грауз БГ - Див заек
Грауз БГ - ХОБИ
Грауз БГ - НА ЛОВ
Грауз БГ - Маран
Грауз БГ - ВКУСНО
Грауз БГ - ГАЛЕРИЯ-Фермата

Цени

Поръчки

Контакти

Нагоре

Дивият заек (Lepus europaeus) е вид средно голям бозайник от семейство Зайцеви (Leporidae). Разпространен е в по-голямата част от Европа, включително в България, както и в части от Близкия Изток и Централна Азия. Пренесен е от човека в някои области на Америка, Австралия и Океания.


Характеристики

Дължината на тялото на дивия заек е до 68 см, на опашката — до 8 см. Масата му достига до около 5 кг. Предните му крака са с дължина до 20 см, а задните достигат до 35 см и са пригодени за скачане. Козината е от ръждивокафява до сивокафява, на корема е бяла. Заекът е предимно нощно животно, храната му е растителна.

Главата му е издължена и леко сплесната отстрани. Очите са големи, изпъкнали и са разположени странично. Цветът им е от жълтеникав до оранжев. Слухът на заека е изключителен. Предните крака на дивия заек са доста по-къси от задните и завършват с малки лапи с 5 пръста. Задните му крайници са значително по-дълги и имат по 4 пръста на лапа, като стъпалото им е поне 3-4 пъти по-дълго в сравнение с предното. Скоростта на животното достига 60-70 км/ч. Опашката е тъмна отгоре и бяла от долната си страна. Живее около 10 години.


Размножаване

Дивите зайци се размножават до 4 пъти в годината, като броят на малките в първото и последното котило е обикновено 2-3, а в летните котила — от 3 до 5 и повече.

  

ДИВ ЗАЕК

Начало

лицензирана Ферма за Дивеч

Яребица

Ловен фазан

Кеклик

Дива пуйка

ДИВ ЗАЕК

ХОБИ

На лов

Маран

Вкусно

Галерия